Hulp bij een (v)echtscheiding

Uit elkaar gaan is ingrijpend; voor ouders, de kinderen en hun netwerk. STOP is er voor ouders die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten en die graag hun energie weer op het ouderschap willen leggen.

Emoties kunnen hoog oplopen, tijdens of na een scheiding: onbegrip, frustratie, boosheid zijn enkele voorbeelden. Niet alleen ouders hebben er last van, maar ook kinderen zijn de dupe. De strijd tussen ouders staat, vaak onbewust, zodanig op de voorgrond dat het ouders onvoldoende lukt om er op een goede manier voor hun kinderen te zijn in deze ingrijpende veranderende situatie. Hierdoor kunnen kinderen uit balans raken en dreigt hun ontwikkeling in de knel te komen. Dit kan zich op allerlei manieren uiten omdat elk kind anders is. Gedrag dat we vaak tegen komen is: afnemende schoolprestaties, veel strijd en ruzie met het kind binnen het gezin of met vriendjes, vermindering van de band met de ouders, slaapproblemen, bedplassen, somber of teruggetrokken gedrag en heftige boosheid.

In the works of Fellini, a predominant concept is the concept of
constructivist reality. It could be said that the subject is interpolated into a predialectic theory that includes language as a reality.
Martijn van Wageningen, amateurfilosoof

STOP biedt ouders de mogelijkheid om actief en gericht aan de slag te gaan om hun situatie te veranderen tot conflictbestendig ouderschap. In onze werkwijze combineren we conflict- expertise met specialistische pedagogische hulpverlening en werken we samen met het sociaal netwerk van ouders en kind. Wanneer ouders in hun gescheiden ouderschap met elkaar afspraken kunnen maken over de zorg voor en omgang met hun kinderen, krijgen ze ruimte hun opvoedtaken vorm te geven in de nieuwe situatie. Hierdoor ontstaat voor de kinderen weer de ruimte om te groeien en zich gezond te ontwikkelen. Na een scheiding ben je geen partners meer, maar blijf je wel samen de ouders van je kind. Dit vraagt om een transformatie van gezamenlijk naar gescheiden ouderschap.