Vacature
Innovatieve Orthopedagoog-Generalist / GZ-Psycholoog

20-36 uur per week, standplaats Schijndel

 

Welkom bij Topaze, de jeugdzorgorganisatie die het nét even anders doet.

Bij Topaze geloven we in de kracht van elk gezin om zijn eigen pad te kiezen, hoe hobbelig dat pad ook lijkt. Samen met de mensen die ertoe doen, vinden we altijd een manier om de regie over het leven terug te pakken. In de regio Oost-Brabant positioneren we onszelf als een jeugdzorgorganisatie die anders denkt en handelt. Onze partners zeggen niet voor niets: “Jullie zeggen het niet alleen, jullie doen het ook.” Samen bouwen we aan mogelijkheden!

Wij werken met onze eigen behandelproducten ontwikkeld op basis van bewezen interventies voor jongeren die op het punt staan uit huis geplaatst te worden. Onze doelen? Die kunnen variëren van het verkorten of zelfs voorkomen van uithuisplaatsing, het herstellen van de pedagogische basis, opvoedondersteuning bieden bij complexe scheidingen, of diagnostiek en behandeling bieden in de thuissituatie. Zelfs jongeren met een machtiging kunnen bij ons op een gezonde manier thuisblijven. Wij geloven dat er altijd een weg is naar zelfregie voor gezinnen, zelfs als anderen geen uitweg meer zien.

Als hulpverleners zijn we ons ervan bewust dat we slechts passanten zijn in het leven van gezinnen. We ondersteunen, begeleiden en behandelen met als doel een toekomstplan vorm te geven, en we nemen het niet over. Onze focus ligt op het herstellen van netwerken en verbindingen, met als resultaat een terugkeer naar een normale situatie.

Soms betekent dit niets doen, soms betekent het lef tonen en vertrouwen op het gezin, en soms betekent het actie ondernemen wanneer dat nodig is. Wij doen wat nodig is.

De functie

Topaze zoekt een Orthopedagoog Generalist/GZ-Psycholoog die samen met ons durft te innoveren. Je bouwt mee aan nieuwe behandelingen en draagt bij aan onze visie, zelfs als het spannend wordt. Je kunt én vindt het interessant om buiten de gebaande paden te denken en handelen. Je past jouw kennis aan op de behoeften van het gezin.

Je voert zelfstandig (handelingsgerichte) diagnostiek en behandelingen uit, bij voorkeur bij het gezin thuis. Je levert jouw bijdrage aan behandellijnen en (proces)diagnostiek/indicatiestelling, met name in complexere, risicovolle casuïstiek. Je ondersteunt het team professionals met jouw vakmatige expertise en vertaalt theoretische kennis naar praktische toepassingen. Creativiteit, visualisatie en het vertellen van verhalen zijn essentieel binnen Topaze.

Naast je behandelwerk en ondersteuning van professionals heb je een rol in methodiekontwikkeling en kwaliteit. Je bewaakt de consistentie, kwaliteit en voortgang van het inhoudelijk beleid, signaleert afwijkingen en knelpunten, en coacht je collega’s waar nodig.

Je bent Postmaster opgeleid, NVO, NIP en/of BIG geregistreerd, hebt ervaring, bent ondernemend, een teamspeler en je herkent je in het motto van Pippi Langkous.

Over Topaze

Topaze is een ietwat eigenzinnige jeugdzorgorganisatie met ongeveer 30 medewerkers. Je werkt samen met de andere Gedragswetenschapper A en B.

Topaze biedt een breed scala aan interventies voor verschillende toepassingen. Kijk ook eens op onze pagina voor Verwijzers voor meer informatie.

Waardering

Bij Topaze waarderen we jouw inzet en bieden we een salaris volgens de inschaling in de CAO Jeugdzorg. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jouw ondernemendheid verder te ontwikkelen en methodieken te creëren. Samenwerking staat centraal in ons werk, en daarom bieden we opleidingen, trainingen en intervisiemogelijkheden. Een flexibele werkplek, mobiele telefoon, laptop, en als je geluk hebt, collega’s die niet alleen enthousiast zijn, maar ook weten hoe ze de koffiemachine of Quooker moeten bedienen, behoren ook tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Neem contact op met Jeroen Slootmans (Eigenaar) op 06-4627 4606 / jeroen@topaze-hulp.nl of met Marcel la Brijn (Manager Operations) op 06-4681 9460 / marcel@topaze-hulp.nl.