Vacature
Ambulant Hulpverlener

Topaze is een innovatieve en specialistische jeugdzorgaanbieder. Ons motto “samen werken aan mogelijkheden” staat centraal in ons contact met jongeren en ouders, hoe we met elkaar omgaan binnen Topaze en in de relatie met collega-organisaties. Wij willen impact geven in het jeugdzorgstelsel, niet alleen door het bieden van zorg op maat, maar ook door ons te richten op in- en externe ontwikkeling en opleiding.

Als specialistische ambulant hulpverlener bij Topaze werk je bij gezinnen thuis. Onze doelgroep heeft complexe, conflictueuze, opvoedvragen. De jeugdigen waar wij mee werken dreigen vast te lopen in hun ontwikkeling. Dit staat altijd in relatie tot hun omgeving. Het ambulante werkgebied van Topaze is vooral gericht op de regio de Meijerij en strekt zich verder met name uit over Noordoost en Zuidoost Brabant. We zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en doortastende ambulant hulpverlener.

Over de functie

Topaze heeft verschillende vormen van hulpverlening zelf ontwikkeld. We richten ons op:

  • Innovatieve hulpverlening aan gezinnen en hun netwerk, die nu zijn aangewezen op pleegzorg en gezinshuizen, gericht op communitiebuilding (Familiemodel en HUB-communities)
  • Oudere jeugd (vanaf 14 jr. met uitval op meerdere leefgebieden) via ervaringsleren, dagbehandeling en Kansband
  • Conflictueuze scheidingen (STOP). In deze interventie werk je samen met een conflictreductor (mediator +) en ben je complementair aan elkaar.

Wat we vragen

Wij vinden het belangrijk dat jij gelooft in een nieuwe manier van hulpverlenen; Je facilliteert, zodat de klant en zijn omgeving in staat zijn om een eigen plan voor de toekomst op kunnen stellen. Je kunt en durft aan de slag, ook wanneer het kader soms minder strak omlijnt is – niet alleen – wel zelfstandig. Naast het bieden van ambulante hulp ben je in staat om je kennis aan andere professionals over te brengen in de vorm van training en coaching. Je hebt een proactieve houding en je ziet het als een uitdaging om een positieve impuls te geven aan de nieuwe ontwikkelingen in de transitie van de jeugdzorg!

Wij zijn op zoek naar een collega die beschikt over het volgende:

  • HBO + (bv SPH, Pedagogiek)
  • Bij voorkeur een afgeronde I.A.G (Intensieve Ambulante gezinsbehandeling) of soortgelijke opleiding is een pré.
  • In bezit van een SKJ-registratie of bereid deze weer op korte termijn te halen.
  • In het bezit van een rijbewijs en een auto.
  • Praktijkervaring in de (jeugd) hulpverlening/ uitvoering is een pré.
  • De competenties samenwerken, deskundig, ondernemend, plannen en organiseren, positioneren, engageren en communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat wij bieden

Topaze biedt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professional, bijvoorbeeld met onze interne opleidingen. Je leert meer over het werken met sociale netwerkstrategieën of hoe je nog beter omgaat met conflicten. Salariëring van de functie is conform de cao Jeugdzorg, schaal 9 of bij bijzondere ervaring schaal 10. Bij een fulltime dienstverband loopt deze schaal van 2.503,43 euro bruto per maand tot 4.379,80 euro. Deze cao maakt onder andere gebruik van een 13e maand en een goede pensioenregeling. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband met de looptijd van een jaar, met de intentie tot verlenging en een vast contract. Het minimaal aantal te werken uren is 24 uur per week, meer uren zijn bespreekbaar.

Over Topaze

Topaze is in 2003 opgericht om zorg concreet, werkend vanuit mogelijkheden van de klant en zo normaal als mogelijk bieden. Onze bouwstenen zelfredzaamheid, mogelijkheden en (zelfontplooiing) zitten in de genen van de organisatie en vormen de basis van ons motto ‘samen werken aan mogelijkheden’. Topaze wil niet alleen maatwerk leveren voor jongeren en ouders, maar ook een speler zijn om voor deze doelgroep innovaties te ontwikkelen en kennis over te dragen naar andere professionals in de jeugdhulpverlening. Topaze wil betekenis geven aan de kanteling die gemaakt moet worden binnen de jeugdhulpverlening van ‘zorgen voor naar zorgen dat’. Wij geloven dat hulpverlening een middel is, zodat anderen hun doel(en) kunnen bereiken. Dit kan alleen succesvol zijn als onze klant regievoerder is en blijft van het eigen plan. Wij maken geen plannen voor onze klanten, maar faciliteren vanuit onze deskundigheid de mogelijkheden om tot een succesvol en duurzaam plan te komen.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en cv naar administratie@topaze-hulp.nl. Mocht je nog vragen hebben over de vacature, neem dan contact op met Jeroen Slootmans via 06 46274606.