Wat is de uitdaging? Topaze is in de afgelopen jaren gegroeid in haar professionele organisatie. Er is geïnvesteerd in het vinden van een balans tussen de dienstverlening aan onze klanten, ontwikkeling van de medewerkers en de inrichting van de hiervoor benodigde bedrijfsvoering. We onderscheiden ons als jeugdzorgorganisatie die hulpverlening biedt én een ontwikkelorganisatie is. We […]

Wat is de uitdaging?

Topaze is in de afgelopen jaren gegroeid in haar professionele organisatie. Er is geïnvesteerd in het vinden van een balans tussen de dienstverlening aan onze klanten, ontwikkeling van de medewerkers en de inrichting van de hiervoor benodigde bedrijfsvoering. We onderscheiden ons als jeugdzorgorganisatie die hulpverlening biedt én een ontwikkelorganisatie is. We delen met professionals in de zorg onze expertise op het gebied van pedagogische vraagstukken, omgaan met conflicten en community bouwen. Wij streven ernaar dat onze klanten hun eigen regie behouden en versterken. En hoe dit intern te ontwikkelen en te organiseren. Binnen het jeugdzorglandschap worden wij soms als een ‘vreemde eend in de bijt’ ervaren; we doen het anders. Onze klanten zijn;

 • Jeugdigen inclusief hun gezin, familie en netwerk, die vastlopen in hun ontwikkeling
 • Regiogemeenten Noordoost en Zuidoost Brabant
 • Zorgorganisaties en professionals gericht op ontwikkeling en innovatie.

Waarom een vacature?

Tot op heden was de eigenaar van Topaze ook de directeur van het bedrijf. In de volgende ontwikkelfase is er behoefte aan een operationeel manager die bedrijfsmatige randvoorwaarden voor klant, medewerker en bedrijfsvoering organiseert en faciliteert, allereerst voor een periode van 9 tot 12 maanden. Het betreft een nieuwe functie; de behoefte hieraan is een logisch gevolg van de twee jaar geleden ingezette reorganisatie in combinatie met persoonlijke ontwikkelwensen van directie en management.

Je werkt onder strategische aansturing van de bestuurder/eigenaar. Je geeft sturing aan een organisatie met gemiddeld 16 fte aan hulpverleners en 4 fte bedrijfsvoering. Het uitvoerende team wordt inhoudelijk begeleid door de manager innovatie en ontwikkeling. De financiële en registratieve kant van de bedrijfsvoering is in handen van de procesmanager bedrijfsvoering die onderdeel uitmaakt van een team bedrijfsvoering (ICT, administratie). De kernexpertise is in dienst van Topaze en aanvullende of ondersteunende expertise wordt ingekocht. Deze experts werken nauw met elkaar samen. Met jouw bedrijfsmatige sturing zorg je ervoor dat onze bedrijfsvoering bijdraagt aan een financieel gezonde organisatie en draag je er zorg voor dat Topaze zich naar buiten positioneert als een organisatie die bijdraagt aan de ontwikkeling van de Jeugdzorg van morgen.

Ontwikkeling in de zorg gaat niet vanzelf. Het tempo en de kansen worden door vele factoren bepaald. Wanneer in- en externe ontwikkeling anders verlopen dan voorzien, ben je in staat de plannen te herzien en het proces, onderbouwd en met behoud van draagvlak, te vertragen of juist te versnellen.

Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring opgedaan met verandertrajecten in een dynamische, veeleisende, veranderende, bestuurlijke omgeving. Dat kan in de (jeugd)zorg zijn, maar dat is absoluut geen vereiste. Inhoudelijke expertise is voldoende binnen Topaze aanwezig.
 • Je bent in staat anderen planmatig en procesmatig te laten werken en helpt ons kwaliteitsmanagementsysteem en de hierbij benodigde PDCA-cycli nog meer te verankeren in ons dagelijks handelen.
 • Je kunt anderen enthousiasmeren en faciliteren om het beste uit zichzelf te halen.
 • Je neemt doe-kracht mee en je hebt oog voor medewerkers en hun potentie.

Wat zijn de functie-eisen?

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Een bedrijfskundig profiel: zakelijk inzicht, planmatig en procesmatig sturen
 • Ruime ervaring met leidinggeven en projectmatig werken
 • Open, toegankelijk, verbindend, enthousiasmerend en communicatief sterk
 • Je bent in staat om interne en externe samenwerking te onderhouden en te organiseren
 • Verandervermogen: je vindt het leuk om een organisatie een fase verder te brengen met behoud/ oog voor de unieke positie binnen de branche
 • Je werkt op onze locatie in Schijndel, uiteraard is hybride werken ook deels mogelijk

Wat is ons aanbod?

Je levert een bijdrage aan de uitdagingen in het jeugdzorglandschap vanuit een kleine en compacte organisatie, met betrokken medewerkers. Je gaat werken in een dynamische omgeving waarin je een organisatie een stap verder kan brengen vanuit jouw expertise. Vanuit heldere doelstellingen kan je aan de slag met een bevlogen team van professionals. We zijn een lerende organisatie waar jij een steentje aan bijdraagt. Je taken zijn niet in beton gegoten; jij en wij zijn flexibel en ontwikkelen samen verder. Het is een functie van in eerste instantie 24 uur in de week voor een periode van 9 tot 12 maanden. Vanuit daar onderzoeken we gezamenlijk verder wat er nodig is voor de volgende fase. Uitgangspunt van de inschaling is CAO Jeugdzorg, leidinggevende A.

Herken jij je in dit profiel?

Het streven is om de functie per 1-4-2023 in te vullen. Gesprekken met mogelijk geschikte kandidaten vinden zo spoedig na ontvangst van het schrijven plaats.

Je kunt je brief en CV richten aan Topaze BV, t.a.v. Jeroen Slootmans, mailadres jeroen@topaze-hulp.nl o.v.v. ‘vacature operationeel manager’. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen Slootmans via 06 46274606.