Mijn naam is Lingling. Geboren in China, gestudeerd in Nederland en daarna hier blijven wonen en werken. Ik heb een man leren kennen en daar 2 kinderen mee gekregen die nu 6 en 4 jaar oud zijn.

ik voel me weer veilig

Toen de jongste 2 jaar was kregen mijn, inmiddels, ex-partner en ik steeds meer problemen. We hadden vaak ruzie, konden niet met elkaar praten en ook familieleden gingen zich bemoeien met onze problemen waardoor het nog complexer werd. We kregen hoog oplopende ruzies waarover ik niet in detail wil treden. Uiteindelijk zijn wij in contact gekomen met Bureau Jeugdzorg en moest er hulp komen om ons te begeleiden in onze scheiding en het ouderschap.
Ik was in die tijd erg verdrietig en bang dat de kinderen bij mijn weg gehaald zouden worden door mijn ex-partner en zijn familie. Ik voelde me erg alleen en kwetsbaar omdat ik hier geen familie heb en ik geen Nederlandse ben. Ik was bang voor mijn ex-partner en zijn ouders.  Gelukkig is bovenstaande niet gebeurd.

 

Via Bureau Jeugdzorg kregen we hulp van een zorgaanbieder maar die hulp werkte voor ons onvoldoende. Toen zijn we bij Topaze terecht gekomen en hebben we het STOP traject gevolgd.Wat voor ons heel goed werkte was dat je bij STOP zowel met een mediator gaat werken als met een hulpverlener die heel goed samenwerken. Deze combinatie werkt gewoon heel erg fijn!
De mediator is gericht met ons aan de slag gegaan om gezamenlijk een goed ouderschapsplan te maken en ons te leren hoe we daarover moeten overleggen. En als de mediator ergens op vast liep met ons, besprak hij dat met de ambulant hulpverlener die het vervolgens met ons individueel ging uitwerken.
De ambulant hulpverlener van Topaze was voor mij een heel fijn iemand die ik kon vertrouwen, die echt luisterde, warmte uitstraalde en oprecht was. Het verschil met eerdere hulp was dat wij gestimuleerd werden onze eigen oplossingen te bedenken. Ze legde goed uit wat goed was voor de kinderen en wat niet maar ik voelde wel de ruimte om onze eigen oplossingen te bedenken. Ze oordeelde niet en koos geen partij voor 1 van ons. Door het vertrouwen wat ik kreeg voelde ik me heel comfortabel om met haar te praten en de problemen te bespreken.

Er is veel veranderd nu we het STOP traject hebben gevolgd;

  • Ik voel me veel veiliger in het contact met mijn ex-partner.
  • Ik hoef niet meer bang te zijn.
  • We kunnen weer praten met elkaar.
  • Er ligt een goed en werkbaar ouderschapsplan.
  • En ik weet dat we weer op tijd even hulp in moeten schakelen als we veel moeten veranderen in het ouderschapsplan als onze situatie wijzigt of in een andere levensfase van de kinderen. Daar hebben wij gewoon ondersteuning bij nodig en het is goed om dat te weten.

 

Ik ben heel blij dat Bureau Jeugdzorg ons heeft verwezen naar Topaze.