Deel een ervaring
filter ervaringen:
  • jongeren
  • ouders
  • instanties
  • admin (39 jaar) 08 Mar 2018

    test

  • Ingrid (39 jaar) 10 Oct 2017

    In april eerste gesprek gehad bij Topaze met Janet voor het traject STOP.
    Na aanleiding van de intake gesprekken van mij en mijn ex-partner werd besloten om meteen te beginnen met mediaton via de Basulegroep in Veghel. In juni hadden we daar ons intake gesprek en er werden gelijk 3 bijeenkomst gepland om samen met de mediator te praten. 2 dagen later was het zover en was de eerste bijeenkomst. Wat was dat een bijzonder moment. Dat is het moment geweest dat alles deed veranderen. Zo ijskoud we binnen kwamen die dag zo ontdooit gingen we naar buiten. Na ongeveer 3 uur met elkaar om de tafel te hebben gezeten en met elkaar zaken besproken te hebben was er weer communicatie tussen mij en mijn ex-partner. We liepen de deur uit en we spraken op een respectvolle manier met elkaar na 5 jaar. Een week later was de 2e bijeenkomst. Weer z'n bijzonder moment. Ik en mijn ex-partner waren met elkaar in gesprek over zaken omtrent onze kinderen. We konden zelfs afspraken maken v.w.b. de kinderen. Belangrijk luister naar elkaar en respecteer elkaars mening en geef dat ook aan.
    Onze 3e bijeenkomst hebben we niet meer gebruikt voor mediaton want we hadden ons doel bereikt, maar hebben we met Janet gesproken over hoe nu verder en wat we in z'n korte tijd samen hebben bereikt m.b.v. Topaze en Basculegroep.
    Ik kan zeggen dat ik deze hulp van Topaze als zeer prettig heb ervaren, de werkwijze was prima.
    Belangrijk: Blijf als ouders zijnde met elkaar in gesprek en probeer hetzelfde doel te hebben des te sneller kom je tot een goede oplossing.
    Janet en Edwin nogmaals bedankt.

  • Miranda (52 jaar) 15 Jul 2017

    Wat ik fijn vond aan de hulpverlening van Topaze door Janet is dat zij echt naar je luisterde en dus ook begreep wat er eigenlijk allemaal speelde in onze situatie. Ik werd eindelijk serieus genomen. Een aantal zaken zijn met behulp van mediation opgelost. Ook heeft Janet ons zeer goed begeleid in het achterhalen van de oorzaak van de aggressiviteit van mijn zoon en het zoeken naar verdere begeleiding hiervoor. Zonder Janet was het ons nooit gelukt om te komen waar we nu zijn. Janet heel erg bedankt voor al je steun en hulp.

  • Annet (46 jaar) 16 Mar 2017

    Het is inmiddels een half jaar geleden dat de hulp van topaze bij ons gestopt is vanwege dat onze zoon 18 jaar werd. Wat hebben wij, onze zoon en ik, een hoop goede tips gehad van onze begeleidster. Patries is een warme betrokken vrouw die echt naar je luistert, hoort wat je zegt en kijkt binnen het hele gezin naar mogelijkheden. Wij hebben ons heel erg gesteund gevoeld in de vaak heftige periodes. Ze heeft echt bijgedragen aan de positiviteit die er nu binnen ons gezin is. Onze zoon is heel goed op weg, hij komt er wel! Dankjewel Patries!

  • Jacqueline (45 jaar) 18 Feb 2017

    Wij hebben ruim 1 jaar begeleiding gehad van patries en dat is niet alleen onze oudste zoon ten goede gekomen maar ook de rest van het gezin,patries heeft zich betrokken gesteld met ieder van ons en zo weer een stuk rust terug gebracht in huis die al zo lang zoek is geweest..niet alles is op te lossen in de tijd dat je de begeleiding krijgt maar je krijgt het gevoel gehoord te worden en dat er mee gekeken wordt om dingen weer op een goed spoor te krijgen en daarin is de komst van patries erg welkom geweest .

  • Inez (42 jaar) 11 Oct 2016

    Wij hebben het afgelopen jaar met Topaze gewerkt met STOP. Juist de combinatie van de mediator en de gezinsbegeleiding en een goede samenwerking met beide, werkte bij ons heel goed. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, we hebben tips en adviezen gekregen en alle neuzen wijzen nu dezelfde kant op. Zonder STOP (en Topaze) was dit nooit gelukt. Bedankt!

  • anoniem (44 jaar) 05 Jul 2016

    De ambulant hulpverlener van Topaze is regelmatig bij mij geweest. Wat ik erg belangrijk vond was dat Patries de tijd voor mij nam. Ze is een warme en oprechte vrouw. Ze heeft diverse tips gegeven en we zijn met divers materiaal aan de slag gegaan. Door Patries en mezelf ben ik sterker en zelfverzekerder geworden. Dit straal ik nu ook uit in mijn gezin en op mijn werk! Iedereen plukt daar nu de vruchten van.
    Veranderen begint bij jezelf. Ik zou dan ook tegen anderen willen zeggen; "sta open voor jezelf. Je bent het waard".
    Ik zal de begeleiding wel even gaan missen. Patries is een topvrouw en ze krijgt van mij een dikke 10.

  • Claudia (17 jaar) 24 Mar 2016

    Ik ben Tevreden over de hulp van Topaze, en heb veel geleerd bij de boer.
    Het was in het begin moeilijk en moest wel echt doorzetten, maar het was wel echt goed voor me.
    Ik heb geleerd rust in mijn hoofd te krijgen, en omgaan zonder vrienden en telefoon.
    Het zal altijd moeilijk zijn in het begin, maar achteraf ben ik echt trots op mezelf dat ik dit heb bereikt en echt een totaal ander leven ga leiden.

  • Hans (54 jaar) 21 Feb 2016

    Mijn ervaring met Topaze is zeer positief te noemen en is tegelijkertijd een meerwaarde geworden in het contact met mijn dochter. Mijn dochter heeft 9 maanden in het fasehuis gewoond. Aanvankelijk moest ik wennen aan het idee om mijn dochter in een vreemde omgeving achter te laten. Maar door de warme ontvangst en oog voor het detail kreeg ik een goed vertrouwd gevoel. Mij heeft het goed geholpen om op de evaluatiemomenten samen te kijken naar oplossingen en mogelijkheden voor dat moment. Zo had mijn dochter moeite om prioriteiten te stellen. Dat had de begeleidster Frederike al heel snel in de gaten dus hier was zonder aarzelen direct aandacht voor. Sturen op structuur met rust momentjes hebben ons (mijn dochter en mij) ontzettend geholpen in alles. Knap dat de begeleidster dat zo snel oppikte en schakelde. Het lukt Topaze de zaken op hun behoefte te plaatsen en dat ook nog eens op een effectieve snelle wijze. Dit zijn naar mijn opvatting ook de voordelen van een kleine goed opererende organisatie. Top !!

  • Iemkje (36 jaar) 11 Dec 2015

    Het afgelopen jaar heb ik begeleiding gehad van Topaze, ik wil hier in het speciaal Janet benoemen.
    Janet is een ontzettende grote steun geweest voor mij en mijn gezin. Alles wat er aangepakt kon worden is aangepakt.
    Geen enkele mogelijkheid is onbenut gelaten, echt alles is geprobeerd en uit de kast gehaald om een positief resultaat te behalen. Net heb ik het laatste gesprek gehad om onze casus af te sluiten. Ik weet dat dit moest maar het geeft me een zwaar gevoel. Na jaren van zoeken naar de juiste hulp had ik deze bij Topaze (Janet) gevonden. Eindelijk had ik het gevoel dat ik serieus werd genomen en dat er naar me geluisterd werd. Degene die in de toekomst nog van haar hulp gebruik mogen maken, kunnen in hun handen klappen. Het meest haalbare is behaald. Bedankt hiervoor.

  • Shijla (19 jaar) 30 Nov 2015

    Ik heb 4 jaar geleden aan pel meegedaan ik zat op een boerderij en heb daar heel veel meegemaakt hele bijzondere momenten ook, de hulp die ik kreeg van de begeleider Dorien ben ik erg positief over ze had altijd veel geduld en hielp me waar dat het kon. Pel project heeft mijn leven echt veranderd en ik merkte dat niet zozeer op korte termijn maar nu ik 4 jaar verder ben en ik zie wat ik heb bereikt hoeveel doorzettingsvermogen ik heb gekregen, ik zeg ook altijd tegen mijzelf als ik het zwaar heb met m'n werk of in mijn dagelijks leven, ik heb het zwaarder gehad ik kan meer bereiken. Denk ook echt heel vaak terug aan mijn halfjaar op de boerderij stiekem mis ik het ook want het was ook wel leuk.
    Als ik het kon zou ik het zo over doen, zoveel rust geen lasten om je heen alleen bezig zijn. Ik raad het echt aan aan de jongeren die hierover twijfelen. hoop dat jullie dan de juiste beslissing maken om het te doen en met 100% je wordt er niet alleen maar beter op maar ook mentaal sterker. It was a positive time when i think everyday again how proud i was to do It.!

  • Rosan (17 jaar) 30 Jun 2015

    Mijn ervaring met Topaze is positief. Ik heb 9 maanden in het fasehuis gewoond. In het begin was het erg wennen en spannend, maar het wende gelukkig al snel. Er werken leuke, gezellige begeleiders en slaapwachten. In de tijd dat ik daar heb gewoond, heb ik veel geleerd. Niet alleen praktische zaken, zoals koken, wassen, poetsen, maar ook hoe ik het beste prioriteiten stel en goed mijn dagen in plan. Het is een goede voorbereiding om op jezelf te gaan en wonen.
    Zolang jezelf maar wilt! (:

  • cindy (46 jaar) 09 Jun 2015

    Wij hebben een positieve ervaring met Topaze. Zelfs tijdens het wisselen van hulpverlener Ivm zwangerschap hebben hun dit positief begeleidt. Wij hebben veel handvatten aangereikt gekregen om te leren omgaan met onze dochter (ad (h)d) vooral geleerd begrip te hebben voor mekaar. Haar te accepteren zoals ze is.

  • kevin (20 jaar) 16 Apr 2015

    Als ik terug kijk op de tijd dat ik in het fasehuis ben verbleven zie ik achteraf dat ik hier veel van heb geleerd.
    Ik heb geleerd hoe ik moet soliciteren en hoe ik een solicitatie brief schrijf.
    Ook heb ik geleerd hoe ik voor mij zelf zorg en hoe ik een vast dag en nacht ritme vast houd.
    Verder ben ik geholpen in hoe ik mij moet gedragen in bepaalde situaties en dat ik mezelf soms rustiger moet houden en even moet nadenken over wat de de volgende stap zal zijn die ik moet zetten.
    Kortom heb ik veel geleerd in het fasehuis en dit zijn dingen die mij mijn hele leven zullen helpen.

  • Lenneke (38 jaar) 09 Apr 2015

    Wij hebben ambulante gezinsbegeleiding gehad. Hierbij ging het om de omgang met onze 2 zonen, waarvan 1 gediagnostiseerd is met PDD-NOS. Vooral de open sfeer en het aanpakken van onze persoonlijke problemen is heel prettig! We hebben veel praktische tips gekregen om mee verder te gaan. Bedankt Yvonne!

  • Ria (51 jaar) 08 Apr 2015

    Wat als je als ouders steeds meer de grip op je puber verliest?
    Onbegrip, onmacht en emoties steeds meer de overhand krijgen.

    Voor ons was de thuisbegeleiding vanuit Topaze een opstap naar beter onderling contact en betere sfeer in huis. Maar we moesten er wel voor werken! Soms irritant , Topaze kwam naast ons staan, namen het niet over; "Hallo, we vragen om hulp en dan moet ik het nog zelf doen!? "
    Maar die naaste steun, het reflecteren, 'wat gebeurd er?' 'hoe verlopen de interacties?' 'wat kan er anders? ' 'wat gaat er wél goed?!' , maken wel dat je bewuster wordt van je handelen.

    De oudercursus "Omgaan met pubers", gaf ons ook veel eyeopeners.

    We zijn er nog lang niet maar de sfeer is zo verbeterd dat het weer leefbaar is. Het is soms weer gezellig in huis, en dat had ik een jaar geleden echt niet gedacht dat dit terug zou komen.

  • Laniky (18 jaar) 01 Apr 2015

    ik heb een erg goede ervaring met topaze.
    vanuit deze organisatie heb ik mee gedaan met het Pel-Project. wat me veel goed heeft gedaan. tijdens het project werd alles in overleg uitgevoerd en was er veel overleg met het thuisfront wat ook mijn ouders een goed gevoel gaven.
    op de boerderij was het hard werken maar als je je grenzen aangaf werd dat geaccepteerd en kon je proberen in je eigen tempo je grenzen te verleggen. in de begin periode was het erg zwaar om weg te zijn van je vrienden en familie maar uiteindelijk weet je aan wie je wat hebt en maakt het je alleen maar sterker. voordat je begint stel je samen met je begeleider een aantal doelen samen over wat je in het project wilt leren, zoals meer discipline en een beter dag en nacht ritme.
    ook die 20 kilo eraf was voor mij geen probleem.

  • liesbeth (43 jaar) 25 Mar 2015

    zeer goede ervaring met topaze
    De samenwerking problemen oplossen en afspraken die nagekomen werden
    Mijn zoon van 16 jaar heeft deelgenomen aan het topazeproject vanaf 11 maart 2014 tot en met 20 maart 2015 en succesvol afgerond
    Een jaar lang bij Frans en Rieky intern en meewerken in het bedrijf waar hij alle zorg die nodig was kreeg.
    Hij had op geen betere plek kunnen zitten een plek waar mijn zoon veel geleerd heeft.
    Van onhandelbaar en vele zorgen en geen gezag accepteren is hij gegroeid naar een jongen die gezag accepteerd en rust in zichzelf heeft gevonden enz enz
    ook dankzij de begeleiding van dorien en myrthe
    Dorien en myrthe nogmaal bedankt voor alles

Deel jouw ervaring met Topaze

Heb jij ook een ervaring met Topaze die je graag wil delen? Dat horen we graag! Vul onderstaand formulier in om een ervaring met ons te delen. Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en is alleen bedoeld voor als we nog vragen hebben. Alvast heel erg bedankt!

Leave a Reply

wat is je rol?
  • jongere
  • ouder
  • instantie
je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.



Je bericht is verstuurd en zal na goedkeuring beschikbaar komen op de website.