Ik ben Ronald en ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. De hulp die ik nu krijg van Topaze ervaar ik als een “extra kans”.

Een extra kans

 

Zonder in detail te treden over de situatie waar ik op dit moment in zit wil ik heel graag delen dat ik bij Topaze voor het eerst voel dat ik gehoord word.

Ik kan nu nog niet vertellen wat de hulp uiteindelijk op gaat leveren want we zitten midden in een proces en zoals ik er nu naar kijk denk ik dat wij ook nog een tijd hulp nodig zullen blijven houden.

Waarom wil ik dan toch wat vertellen over de hulp die ik nu krijg? Omdat ik voor het eerst ervaar dat alle hulp gebundeld wordt en het niet versnipperd wordt. De ambulant hulpverlener die er nu komt is er voor mij, voor mijn ex en voor ons kind en ze komen bij mij aan huis. Dat laatste vind ik erg fijn want ik praat makkelijker thuis in een persoonlijke sfeer. Vaak is het zo dat je op een kantoor gesprekken moet voeren en dat vind ik erg lastig.

Er wordt een totale aanpak gemaakt en dat was ik niet gewend. Ook krijg ik directe feedback die ik als deskundig en professioneel ervaar. Als je zelf in de problemen zit heb je iemand nodig die een helikopterview kan nemen en dat doet de hulpverlener die nu komt. Je kunt iets tegen familie of vrienden vertellen maar dan krijg je feedback die partijdig is. Dat voel je ook en dat weet je. Als je tegen bureau Jeugdzorg iets zegt dan ervaar ik hen als terughoudend. Dat heeft waarschijnlijk iets met hun positie te maken. Bij de hulpverlener van Topaze die nu hier komt krijg ik directe feedback op hoe ik communiceer, hoe dat misschien anders kan en hoe ik het gedrag van mijn ex en mijn dochter kan plaatsen. Er is iemand die een helicopterview heeft. Ze labelt mijn gedrag ook niet meteen maar geeft feedback en dat geeft vertrouwen!! En dat laatste is heel belangrijk om open en eerlijk te kunnen zijn. Als ik zeg dat ik me snel boos voel als er iets gebeurd en ik krijg het gevoel dat dan meteen genoteerd wordt dat ik een bozig persoon kan zijn dan voelt het niet veilig om je twijfels te bespreken.

 

Wij hebben nog een lange weg te gaan om de situatie stabiel te krijgen maar ik heb vertrouwen in de professionaliteit van de hulp die ik nu krijg en heb het gevoel dat we samenwerken. Ik ervaar het dan ook als een “extra kans”.

 

Ronald